Nieuws

Opening Jeugd Cultuur Fonds Laren bij Dynamic Arts

Vandaag bij Dynamic Arts hebben wij de opening van het Jeugd Cultuur Fonds in Laren gevierd. De deuren van Dynamic Arts waren stonden open voor de jeugd en mensen uit het dorp. Er was een gemengd publiek bestaande uit kinderen, jongeren, ouders, mensen van de gemeente, jongerenwerkers van Versa Welzijn en vertegenwoordiger van het Jeugd Cultuur Fonds.

Wat is het Jeugd Cultuur Fonds?

Per 1 januari 2017 zijn het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds samengebracht tot de Stichting Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Nederland. De stichting wil dat ook kinderen uit gezinnen waar weinig geld is, lessen op kunst en cultuurgebied kunnen volgen en kunnen sporten. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minderdraagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen. Er kan een aanvraag gedaan worden voor een bijdrage waarbij de richtlijn € 450 per kind, per cursusjaar is. Dit bedrag kan afwijken omdat gemeenten soms eigen spelregels hanteren. Aanvragen worden gedaan door onafhankelijke intermediairs, professionals die al betrokken zijn bij het gezin. Het toegekende bedrag wordt direct betaald aan de instelling waar het kind les heeft.

Divers programma

De kinderen konden een dans/ theater workshop volgen van Sean Bogaers, ook konden ze kerstballen versieren voor thuis in de kerstboom. Ook waren er Larense jongeren die fanatiek salto’s en tricks gooiden op de trampoline en hierover lesgaven aan de andere kinderen. In de studio kon er meegedaan worden bij onze huisproducer Wessel Bakker en MC Jip. De verlichting is geregeld door Thijn van WT Sounds.

Dit opent deuren

De Rabobank schreef een cheque uit van 2500 euro aan het Jeugd Cultuur Fonds voor culturele projecten en programma’s voor de jeugd. Al bij al is de opening van het Jeugd Cultuur Fonds Laren erg geslaagd. Wij zijn blij met de kansen die er met de komst van het Jeugd Cultuur Fonds in Laren komen voor de jongeren hier die het minder breed hebben. Dit opent deuren voor alle jongeren. 

Activiteiten zoeken