Nieuws

Avond van de stadsdichter 2022

De Avond van de Stadsdichter is een feestelijke avond waarmee we de diversiteit in woordkunst vieren. Dit jaar deden we dat binnen het thema Reizen. Van hieruit stegen we op en namen de woordkunstenaars ons mee naar alle uithoeken van hun gedachten. Het was een ritmische avond gevuld met woordkunst van grote namen.

Stadsdichter Charlotte de Raad en Sean William Bogaers waren de hosts op de Avond van de Stadsdichter. Charlotte is sinds 2021 de stadsdichter van Hilversum. Vanuit die rol schrijft ze jaarlijks gedichten voor de stad en draagt zij deze voor bij bijzondere evenementen, zoals de Verhalenparade, Dutch Media Week, verschillende herdenkingen en de welkomstavond voor nieuwe inwoners.

Tijdens de Avond van de Stadsdichter kwamen er verschillende dichters samen om hun kunsten te tonen en konden de jonge winnaars van de Rhythm & Poetry slam ook hun gedichte tonen aan familie en vrienden vanaf het grote podium in de Vorstin.

 

Met Sean Bogaers en Charlotte de Raad als presentator van de avond, de prachtige woorden van Pg the Vocalist, Louise Babel en Towely achter de draaitafels, dans optreden van Kim Tawjoeram samen met de dansers van de Dynamic Dance Academy was het een enorm geslaagde avond. Check de prachtige aftermovie door Joost Elffers.

Activiteiten zoeken