Nieuws

Bende van Talente

In de zomer hebben alle sport en kunst activiteiten stil gestaan i.v.m corona. In het teken van het nationale programma ‘Jeugd aan Zet’ hebben wij de workshop week Bende van Talente opgezet. Dit hebben we opgezet in samenwerking met Versa Welzijn, het Brinkhuis, Karakterz theaterschool en Singer Laren.

Workshops
Deze workshop week stond in het teken van de belevingswereld van de jongeren. We willen de jongeren niet alleen op creatief vlak iets bij brengen, maar ook op maatschappelijk vlak en hoe zij naar de wereld kijken. Hoe kunst kan bijdragen aan het versterken van een eigen stemgeluid.
De jongeren kregen 3 dagen workshops in verschillende categorieën dans, theater, rap, film, graffiti en beats maken. Voor deze workshops werden workshopmasters van hoog niveau naar Laren gehaald om de jongeren iets bij te brengen over hun vakgebied. De jongeren hebben drie dagen lang, (soms meer dan) twee uur per dag allerlei nieuwe skills geleerd en gewerkt aan hun talenten. Jongeren van alle niveaus konden mee doen, dus of je er al jaren mee bezig was, of het voor het eerst probeerde, voor iedereen was er iets.

Afsluiting
Als afsluiting mochten de jongeren optreden in het Singer Theater in Laren. De optredens waren erg geslaagd en er waren veel enthousiaste reacties. Als hoofdact kwam de bekende Nederlandse rapper ADF Samski optreden en feedback geven op de optredens van de jongeren. Dit was voor de jongeren natuurlijk de kans om te laten zien wat ze in huis hebben en iets te leren van iemand die al erg succesvol is binnen zijn vak. Naast ADF Samski is het publiek ook toegesproken door wethouder jeugd, Karin van Hunnik en door de secretaris generaal van het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport Erik Gerritsen. Zowel Karin als Erik waren erg enthousiast over dit project en vonden het mooi om te zien dat er zoveel plezier uit werd gehaald en dat de jongeren er vol voor gingen.

Activiteiten zoeken