Nieuws

Eva Broere “Streetdance is mijn passie!”

Ik ben Eva Broere, 18 jaar oud, woon in Huizen en ik dans al sinds ik 6 jaar ben. Ik begon vroeger met klassiek & Jazz ballet (bij Rebelsport) en ik ben daarna overgestroomd naar Streetdance.

Vrijheid

Als ik dans mag ik doen wat ik wil, experimenteren, freestylen en er is niets fijner dan dat. Ik vind het ook erg fijn om in groepsverband te dansen zodat je elkaars energie mee neemt en vooral ook veel leert van de ander. Hierdoor word je elke keer beter en beter. Een dag niet gedanst is een dag niet geleefd.

Streetdance

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdansstijlen, die al in de jaren tachtig ontstonden. Er zijn geen regels, alle bewegingen zijn goed. In Europa brak streetdance pas door in de jaren 90. Deze stijl had veel invloed op mode, videoclips, graffiti, dj’s en rappers. Er verschenen regelmatig films waarin veel aandacht was voor de subcultuur van de streetdance.

Activiteiten zoeken