Nieuws

Gooische Woordenaars – Debuut album van het Hiphop collectief uit het Gooi

Meer dan 25 jonge Hiphop talenten uit het Gooi zijn door Stichting Dynamic Arts ism. Versa Welzijn en Maatschappelijke Diensttijd samengebracht om het eerste Gooische Woordenaars album te droppen. Het Gooi zit vol met verborgen Hiphop heads, van rappers tot producers en andere kunstenaars. Sinds juni 2021 is er gewerkt aan het album Straight From The 035!

Moeilijke tijd brengt nieuw perspectief
Door de corona periode stond alles stil en is het idee ontstaan om talenten samen te brengen en de onderlinge krachten te bundelen voor een Hiphop album. De jonge talenten voelde de behoefte om zich te uiten via muziek en voor eens en altijd een statement te maken over hoe zij hun eigen buurt be- leven. Waarom? Omdat er in ’t Gooi meer is dan alleen de stereotypische kakker met overhemd in de rode broek en meerdere peperdure auto’s.

Gooische Woordenaars collectief

Van de zolderkamer naar het poppodium!
Het is de eerste keer dat zoveel jonge talenten uit ’t Gooi bij elkaar zijn ge- komen om een Hiphop album te maken. Het creatieve proces ging zo na- tuurlijk dat het album er al binnen vier maanden stond. De muziek is erg di- vers en gaat van rauwe Hiphop tot Afrovibes en zelfs wat humoristische sketches over de Gooische kakker cultuur. Ondertussen hebben we met het gehele team een succesvolle luistersessie gehouden in poppodium De Vorstin te Hilversum.

Het album is nu te streamen op alle muziek streaming platformen. Voor de liefhebbers van vinyl platen komt er ook een limited vinyl editie van 100 exemplaren, stuur een mailtje naar info@dynamicarts.nl 

En vergeet niet om de Woordenaars te volgen op Instagram.

Activiteiten zoeken