Nieuws

“Ik ben vastbesloten om later iets te doen waar ik elke dag plezier uit haal.”

De 17-jarige Karlijn Zeeman uit Huizen heeft stage gelopen bij Dynamic Arts. Onder haar stagetijd zagen we verschillende inspirerende creatieve kanten van Karlijn die zich uit in haar liefde voor dansen, schrijven en tekenen.

Waar houd jij je dagelijks mee bezig?
Naast school, is mijn grote passie dansen. Al is het niet in de danszaal dan is het thuis in mijn kamer. Ik probeer elke dag iets nieuws te doen. Mijn eigen kennis te verrijken, op nieuwe muziek duiken, stukken te schrijven etc.

Wat zijn jouw inspiratiebronnen?
Het zijn die speciale momenten op een dag. Bij mij is het vaak wanneer ik ’s avonds muziek luister, of iets ontzettends aparts heb gedroomd. Het is altijd leuk om daar verdere verhalen van te maken. Het kan ook gebeuren dat er uit het niets ineens iets in mijn hoofd opduikt.

Hoe ben jij begonnen?
Al van kleins af aan was ik blootgelegd aan veel verschillende soorten muziek. Zodra ik in de auto zat liet mijn vader zijn muziek afspeellijsten erop losdraaien. Als klein kind begon ik met dansen. Het enige wat ik mij nog kan herinneren is dat ik moest optreden in een schattig roze topje en de danspasjes niet meer wist. Ik was uiteindelijk toch gestopt. Ik besloot een andere sport te beoefenen. De nieuwe sport was atletiek. Het verliep niet helemaal soepel, maar heeft wel voor flink wat conditie gezorgd. Ongeveer rond mijn twaalfde heb ik dansen weer opgepakt. In plaats van streetdance, was ik nu vastberaden om jazzballet te doen. Sindsdien doe ik het nog steeds, maar nu samen met vele andere stijlen. De laatste jaren heb ik mij verder kunnen ontwikkelen als danser door de geweldige mensen om mij heen. 

Wat zijn speciale momenten voor jou geweest als artiest/kunstenaar en waarom?
Dit jaar (2017) heeft mijn dansdocente ons aangespoord om mee te gaan naar HouseDanceForever. Het was de allereerste keer dat ik naar een dansbattle ben geweest. Het heeft een hele nieuwe wereld voor mij geopend. Ik besef mij nu pas hoe erg het mij heeft geholpen.

Wat zijn jouw dromen voor de toekomst?
Ik ben vastbesloten om later iets te doen waar elke dag plezier uit haal. Verder zal ik afwachten wat de toekomst mij brengt.

Wil je meer zien van Karlijn kijk dan op haar Instagram en Facebook account.

Activiteiten zoeken