Nieuws

Interview met danser Tommy Ross

Tommy (5-7-2000) danst al sinds hij 3 jaar was. Hij begon toen met zijn eerste handstanden en hoofdstanden. In 2008, toen hij 8 jaar was begon hij met breakdance lessen in Huizen bij Modance waar hij les kreeg van Sean Bogaers. Dit doet hij nog steeds bij Rebelsport in Huizen. Maar inmiddels traint hij ook samen met zijn broertje en zijn neef, de 3 musketiers. “We vullen elkaar aan bij het dansen.”

“Toen ik begon vond ik het heel dope, ik leerde veel nieuwe dingen zoals toprock en 6-step. Ik wilde al snel salto’s leren, want dat was natuurlijk veel cooler dan al die stapjes die ik leerde. Op een gegeven moment merkte ik dat veel mensen in de les stopten, maar soms kwamen ze ook weer terug.  Naar mate er meer personen terugkwamen en nieuwe jongeren erbij kwamen zag je dat er een groot verschil was in de muzikaliteit en basis die wij beheersten vergeleken met de rest. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik eerst deze oefeningen heb gekregen want daardoor snap ik veel meer van de beat en verschillende lagen in de muziek.”

Waar ik nu sta is dat ik meer begrijp van breakdance en steeds dieper de dansscene inkijk. Ik probeer zo vaak mogelijk per week te trainen. Het is belangrijk dat ik mijn spieren blijf gebruiken en niet verslap. Ik train elke dinsdag met mijn crew ‘A New Perspective’ in Huizen en ik probeer daarnaast zo vaak mogelijk op donderdag te trainen en op vrijdag bij Dynamic Arts in Laren.

Shows

Een ding wat mij altijd erg inspireerde waren de shows die wij met de groep maakten. Het leuke, maar ook meteen de grote uitdaging was, om te zien hoe alle verschillende stijlen van alle dansers toch tot een show samenkwamen. De shows die mij zijn bijgebleven en die ik ook nog wel eens op dvd terugkijk zijn onze ‘Star Wars’ en ‘Men in Black’ shows. Het leuke van die shows was dat we echt werkten met thema’s, outfits en dat we ons moesten inleven in het verhaal.

Dansopleiding

”Wat mij erg motiveert is dat ik ben aangenomen op de musical opleiding bij Lucia Marthas. Ik kon kiezen tussen musical en dans, en ik heb gekozen voor musical omdat je daar dans en zang samen krijgt. Ik vind het leuk om nieuwe uitdagingen te krijgen. Ballet was eerst niks voor mij, maar ik sta er nu veel meer voor open dan eerst. Ik vind het ook vet dat ik mijn dans kan combineren met muziek en zang op de opleiding.”

Advies voor beginners?

“Blijf vooral jezelf en probeer je eigen stijl te ontwikkelen. Probeer niet te veel te kijken naar hoe goed anderen zijn. Probeer zo vaak mogelijk je moves te trainen. Doe niet 6 moves tegelijk. Probeer 1 move zo goed mogelijk te oefenen. Als je die dan beheerst ga dan naar de volgende stap. Het is voor mij beter om 1 move goed te kunnen dan 6 matig.”

Activiteiten zoeken