Nieuws

Junior ambassadeur Dieke de Jong wint Kunstbende in de categorie DANS

Onze junior ambassadeur, Dieke de Jong, kreeg donderdag 12 november te horen dat ze de winnaar is van Kunstbende in de categorie DANS. Jong talent van 13 tot 18 jaar krijgt bij Kunstbende de kans hun talent te ontwikkelen en te exposeren. Er zijn veel artiesten uit voortgekomen, zoals Martin Garrix, Trijntje Oosterhuis, Claudia de Breij en Abdelkader Benali.

Dieke begon rond 6 jaar met dansen. Nu kan ze zich een leven zonder dansen niet meer voorstellen. “Wat voor een ander een uurtje tv-kijken is, is dansen voor mij. Als ik mijn hoofd leeg wil maken, ga ik dansen.”
Ze volgt al jaren lessen bij de Dynamic Arts Dance Academy bij Rebelsport. Docent Kim Tawjoeram zag daar met college Sean Bogaers hoe Dieke groeide en hoeveel talent ze heeft. “Ze kwam op een gegeven moment zelf aanzetten met de mededeling dat ze mee wilde doen aan de Kunstbende. Dat juichen wij natuurlijk toe, want dat is ook een manier om als danser te groeien.”

Foto: Bob Awick

Een van de dingen die ze gewonnen heeft is een optreden bij de Nederlandse Dansdagen of The Notorious IBE. De prijs kan voor haar een springplank zijn voor een carrière in de danswereld. We zijn enorm trots op de stappen die ze als danser en als persoon heeft gemaakt. Een mooie prestatie voor jong talent uit het Gooi en mooie stappen voor de erkenning van Urban.

Een dikke shout out naar Social Dance, Emmanuel Ampong Lucas, Rebelsport en alle docenten die Dieke de afgelopen jaren hebben gecoacht.

Activiteiten zoeken