Talent educatie

Talent educatie: Dynamic Talents

Stichting Dynamic Arts zet zich in voor talent educatie. Dit betekend intrinsiek gemotiveerde educatie aan de hand van talenten. Dynamic Arts heeft een divers aanbod in lessen. Momenteel zijn de drie grootste genres onder de jeugd: dans, muziek en media. Deze elementen duiken dan ook het vaakst op bij de projecten van de stichting. Voor jongeren met andere talenten en wensen zijn de inloop momenten perfect. Het aanbod voor talent educatie wordt aangepast aan de hand van de vraag van jongeren. Jongeren die zich meer willen verdiepen kunnen bij Stichting Dynamic Arts terecht voor speciale workshops en privé -lessen.

Professionele workshops en cursussen
Stichting Dynamic Arts werkt met een groot netwerk aan professionele artiesten en kunstenaars. Door dit internationale netwerk kan de stichting masterclasses aanbieden van professionals en pioniers uit diverse kunststromingen. De stichting creëert samen met de professionals een positieve, open en veilige leeromgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Een omgeving waar men vrij is om te onderzoeken, te ontdekken, fouten te maken en van deze te leren.

Peer-2-peer
Voor de jonge talenten in het werkveld zijn er peer-2-peer trainingen en coaching over het breder inzetten van hun talenten voor de maatschappij. Hierbij gaat t om de ontwikkeling van de didactische vaardigheden, omgang met jongeren en eigenaarschap. Jongeren die jongeren coachen, versterken daarmee ook hun sociale rol en leren hun talent op nieuwe manieren kennen.

Samenwerking & Doorstroom
De talent educatieve programma’s van Stichting Dynamic Arts vinden vooral plaats bij instellingen die zich bezighouden met jongeren of educatie. Dit zijn instellingen zoals: scholen, jongerencentra, BSO’s, kunstinstellingen, sportscholen en culturele aangelegenheden. De groei komt voor een groot deel uit wederkerende samenwerkingen en nieuwe aanvragen door organisaties die inzien dat bereik bij jongeren enorm waardevol is. Daarnaast werkt de stichting aan de doorstroom van talenten. Jongeren kunnen coaching krijgen om zich verder te richten hun doelen te ontwikkelen. Wij helpen jongeren om te voldoen aan toelatingseisen, zoals de kunst- dansacademie. Een aantal leerlingen van SDA zit momenteel al op een nationale kunstvakopleiding.

Dynamic Arts Dance academy
De Dance Academy is ontstaan in een samenwerking tussen Stichting Dynamic Arts en Rebelsport uit Huizen. De Dance Academy is een broedplek waar leerlingen zich op een veelzijdige manier kunnen ontwikkelen binnen dans. Binnen de Dance Academy biedt de stichting werk- en ontwikkelplekken voor professionals.

Uitwisseling
Stichting Dynamic Arts stimuleert uitwisselingen tussen jongeren uit verschillende community’s. Op deze manier maken jongeren kennis met nieuwe omgevingen en mensen. Ze doen nieuwe ervaringen op en kunnen oude ervaringen en verhalen delen. Zo stimuleert de stichting jongeren om zich te verplaatsen in andermans leven en om in eigen kracht te staan.

Activiteiten zoeken